čtvrtek 29. března 2018

Tikki vs. Baby Bare Shoes

Tikki se vyrábí ve velikostech 18 - 32 (ve větších číslech ob velikost - 28, 30, 32) a sedí dobře na normální/vyšší nárt. Baby Bare Shoes jsou k dostání ve velikostech 19 - 30 a jsou na nárt nižší a normální.



Novinka BB Shoes pro sezónu jaro/léto 2018: uzavřenější model Outdoor vs. Tikki verze s 3 mm podrážkou (červený pásek přes nárt):

- BB Shoes (světlejší podrážka) mají lepší tvar špičky, vhodnější na dominantní palec







- BB Shoes jdou trochu lépe utáhnout na užší kotník




- jsou užší v patě



- sedí na nižší a normální nárt, Tikki spíš na vyšší a normální:






BB Shoes jsou tedy vhodnější na tzv. ploutvičku. Flexibilita podrážky je srovnatelná, podrážka má u BB Shoes hrubší vzorek.






Zvednutá špička se při zatížení srovná:





Svršek je řešen podobně, ale jednotlivé části svršku jsou rozdílné: Tikki mají víc místa v nártu a nad prsty, gumička za patou je delší (noha se kvůli tomu v botě posunuje více dopředu). Suchý zip na pásku je u BB Shoes cca o 1 cm delší.



Srovnání na noze (světle růžové BB Shoes, červené Tikki):





















Srovnání Tikki a Baby Bare sandálků je podobné: širší v prstech, užší v patě, jiná perforace.










Zatímco kůže na stélce Tikki je broušená, BB Shoes (sandálky i Outdoor) mají na stélce hladkou kůži - ta může klouzat a nesaje tak dobře pot. Svršek na boku boty je z kůže broušené u obou bot. Podle ohlasů těch, kteří BB Shoes vyzkoušeli na dětech, ale s klouzáním není problém a noha se v botě nijak výrazně nepotí. Jako výhoda hladké kůže na stélce se jeví její snadnější čištění: stélka Tikki je po nějaké době velmi ušpiněná a není snadné ji vyčistit.





Žádné komentáře:

Okomentovat