pátek 28. července 2017

Pathik vs. Beda bačkory

Pathik retro bačkůrky se vyrábí ve velikostech 25 - 30,  nové Beda Barefoot ve velikostech 25 - 35.  Cena je podobná.



Bačkůrky jsou si vzhledově i materiálově velmi podobné, Pathiky mají tenčí podrážku, která je ve srovnáná s vroubkovanou Beda podráýkou flexibilnější. Pathik jsou o trochu vyšší nad prsty.









Tvar špičky je podobný (Beda dává o trochu víc prostoru palci), podrážka u Beda bačkor je užší v kotníku a o několik milimetrů širší v oblasti prstů.

Srovnání stélek:


Stélka Beda papuček je delší a širší než vnitřní prostor boty.


Srovnání špiček bot:



Pathik mají pod vyndavací stélkou stejný materiál, jako je na svršku papuček. Oboje boty se dají nosit bez vyndavací stélky.





Beda užší v kotníku




Pathik užší v prstech




Beda měl u původních modelů velmi velký vstup do boty, papučky se nedaly dobře utáhnout okolo kotníku - první model měl pásek přes nárt (resp. gumičku u jiných modelů) hodně vpředu boty, před kolmým šitím v polovině boty.


Novější modely mají suchý zip k pásku přes nárt přes šev a za švem boty (prodloužila se svrchní nártová část boty):






Pathik se dají dobře utáhnout i na užší kotník, Beda jsou i po vylepšení spíše na kotník normální a širší, viz srovnání:






Fotky ohebnosti:







Opatek mají oboje botky, u Beda je delší, ale u obou je měkký. Opatek u Pathik bačkor se dá bez problémů odpárat.



Papučky na noze (na levé Pathik, na pravé Beda):







Kde je koupíte
Ostatní srovnání



SaveSave

2 komentáře:

  1. Zdravím,
    při pátrání po prvních bačkůrkách do jesliček pro dcerku jsem narazila na Váš článek a hned prosím o radu :) Dcera má 21měsíců, chodí od 12m, ale stále lehce vtáčí chodidla směrem dovnitř. Přes léto běhala převážně ve Frodo Prewalkers (přestože v tu dobu chodila již půl roku) na střídačku s jinými botami. Doma chodí bosky/v ponožkách (máme parkety).
    Jaké přezůvky by, dle Vašeho názoru, byly pro ni do prvních jesliček nejvhodnější (bude docházet jen na 2-3 dopoledne v týdnu)? Dělám něco špatně, nezpůsobí si chozením naboso po parketách plochou nohu?
    Děkuji za jakýkoliv komentář, Lucie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, moje dcera nosila Prewalkers do tri let :) (A budou se od pristiho roku delat az do vel. 27.)
      Chozenim naboso doma urcite plochou nohu nezpusobite, i na parketach jsou prekazky a nerovnosti, dite casto sedi, tvrda obuv by nebyla pohodlna, nozku by vytacela, aby si ulevila. Pro klid duse muzete poridit ruzne pomucky a rozmistit je po byte: http://vpavucine.blogspot.cz/search/label/pomůcky, moje deti je pouzivaji denne.
      Pri vyberu botek zalezi na delce a sirce nozek, pripadne na vysce nartu a na kotniku (siroky, uzky). Urcite by mely byt co nejmekci a nejlehci, uplne staci i capacky: https://www.vpavucine.cz/prezuvky/.

      Vymazat