pátek 18. listopadu 2016

Zimní a celoroční Froddo Prewalkers

Další malý poznatek k rozdílům mezi celoročními a zimními botami stejné značky: zimní Froddo Prewalkers jsou výrazně větší, než nezateplené boty ve stejné velikosti.


Vlevo růžové zimní, vpravo červené celoroční, oboje ve velikosti 24.

Zimní mají 15,4 cm, celoroční 14,8 cm.

Malá poznámka k měření: k přeměření bot používám měřidlo Plus12, které má na konci zobáček, a nedostane se tedy tam, kam se nedostanou ani prsty na noze. 



Froddo Prewalkers jsou velmi úzké nad prsty a až do konce špice boty se ani prsty, ani měřidlo nevlezou. Proto mají všechny boty o pár milimetrů víc, než uvádím, ty jsou ale nevyužitelné. 




Podrážka zimních má o pár milimetrů víc i do šířky: podrážka zvenku je šiřší u zimních, ale z vnitřní šířky ubírá u zimních kožíšek, takže jsou o pár milimetrů užší, než celoroční.





Oboje boty jsou nošené - ve srovnání s novými je zřejmé, že bota po nějaké době nošení ještě do šířky trochu povolí.

SaveSave

2 komentáře:

  1. Dobry den, zvazuji zimni froddo pro dcerku 2,5 letu dceru, libi se, jen tim jak je "podrážka" všita do svršku boty, obávám se, že v zimě bude v botách neustále mokro,když u nás napadne sníh či zaprší. Proto bych se chtěla zeptat, jaká je Vaše zkušenost s jejich promokavostí? Děkuji, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepromoknou, je to klasika kozena bota - potreba naimpregnovat a samozrejme to nejsou gumaky, ale nikdy jsem o problemech s protikanim u nich neslysela.

      Vymazat