sobota 3. září 2016

Srovnávací: Filii vs. Froddo Prewalkers


Filii sandálky jsou vel. 23, vnitřní délka je 15,1 cm, vnitřní šířka 6,2 cm (měřeno měřidly Plus12 a Clevermess). Mají vyndávací stélku.
Froddo jsou velikosti 24, vnitřní délka je 15 cm, šířka 6,3 cm (stélka je o pár mm delší, ale boty jsou ve špičce velmi nízké, prsty se až do špice nevlezou). Stélka není vyndavací.


Froddo váží 66g:



Filii 99 g:



Froddo Prewalkers má ohebnější a tenčí podrážku než Filii, jsou více capáčkovité, Filii jsou "opravdové" boty. U obou je podrážka ohebná ve všech smerech, Filii má podrážku vytaženou nahoru, boty se tak budou na špici méně okopávat.




Stélka z Filii sedí do Froddo botek téměř dokonale, Froddo jsou o pár mm šiřší jen v oblasti paty, ale dají se dobře utáhnout.




Froddo Prewalkers se vyrábí jen do vel. 24, Filii jsou zatím k sehnání do vel. 26, brzy budou i větší (stejně široké) a širší (širší verze budou pouze do vel. 26).
SaveSave

8 komentářů:

  1. Dobrý den, ráda sleduji váš blog a je pro mě hodně inspirativní. Ale musím se přiznat, že trošičku nerozumím tomu, proč srovnáváte Frodda a Filii. Proč tu není třeba Froddo Prewalkers vs. Jack and Lily nebo Filii vs. Bobux? Vždyť už z podstaty - jedny pro první krůčky, druhé pro již "normálně" chodící děti - je nelze srovnávat? Děkuji a přeji pěkný den! Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju!
      Mate pravdu, Vami uvadene srovnani ma mozna vetsi smysl, ale ja vypozorovala, ze v ruznych diskuzich se nejcasteji objevuje dotaz na prave tyto dve znacky s prosbou o radu, kterou z nich zvolit. Tak jen proto. Ostatni srovnani se tu urcite casem taky objevi, jen co se k tomu dostanu (jsem takova ta vecna nestihacka).

      Vymazat
    2. Dobry vecer, ja jsem treba za toto srovnani rada :) Nevim, totiz, ktere vybrat, protoze dcerka chodi mesic. Takze neni uplny zacatecnik, ale zatim ani zadny bezec :) Ma dost uzkou nozku a pokud nechci kompromis, tak mi vychazi bud Filli, a prave Froddo Prewalkers, nebo Bobux. Vaham, ktere z nich vybrat. Mohly byste mi, prosim, poradit? :) Dekuji a preji prijemny vecer. Tereza

      Vymazat
    3. Jakkoliv si myslim, ze Filii jsou skvele boty, jako prvni botky bych volila radeji Prewalkers nebo Bobux Xplorer, jsou proste vic capackovite. A Filii hned potom :)
      Mate pravdu, ze na uzkou nohu jsou tyto dve znacky idealni. Vyberte ty z nich, ktere budou sedet lepe rozmerove, aby byl nadmerek 1 az 1,2 cm. Jedine snad pokud ma dite nejsirsi nohu v oblasti prstu, tedy vylozene "rozplacle" prsty, preferovala bych spis Bobux.

      Vymazat
  2. Dobrý den, nevíte, kdy budou na trhu "širší" Filli? Děkuji Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, uz jsou sirsi podzimni (oznacene jako W) - sice jen nekolik kotnikovych modelu a v omezenem mnozstvi a pouze do vel. 26, ale aspon neco. Jsou (zatim?) jen na eshopu distributora - bosonozka.cz a jsou o nekolik mm sirsi, nez modely puvodni. Zimni v sirce W nebudou, ale i "normalni" uzke modely by mely byt o neco sirsi nez vloni.

      Vymazat
  3. Dobrý den, opět Vás zdravím a prosím o radu - sháněla jsem pro syna jarní botky, doteď měl Zeazoo vysoké s vlnou, takže teď už nutně potřebuje jarní boty. Chtěla jsem mu znovu pořídit Froddo prewalkers, které měl jako úplně první botičky, ale dočetla jsem se tady, že nemají ideální špičku a nejsou vhodné na dominantní palec.
    Chtěla jsem Zeazoo mokasínky, ale synovi byly příliš velké kolem kotníku.
    Nakonec máme alespoň na přechodnou dobu, než se více oteplí, Filli Klett M, ty vyšší kotníčkové. Brala jsem je jako kompromis, protože už to přecejen nejsou úplně “bačkůrky”. Ale syn v nich běhal bez problému po prodejně a nijak mu nevadily. Teď jsem se ale opět dočetla, že nejsou na dominantní palec, na což mě nikdo neupozornil. Jak moc velký problém to je? Mám je raději vrátit a vybrat jiné? Máme velikost 23, synovi naměřili 150/151 už s nadměrkem a 60/61 šířku... moc děkuji za pomoc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, souhlas - Froddo na dominantni palec nic moc, Zeazoo mokasiny potrebuji sirsi kotnik. Filii taky nemaji uplne idealni spicku na dom. palec (jakkoliv jsou jinak uzasne, chapu, ze se mu libily :)). Nejlepe asi zjistite, jestli mu vyhovuji, kdyz obkreslite chodidlo na karton, vystrihnete ho a vlozite do boty - uvidite hned, jestli ma i palec dost mista, jestli ho bota neutlacuje. Aspon par mm by melo byt misto i z boku palce. Pokud bude zrejme, ze palec dost mista nema, bude lepe porozhlednout se po jinych. Ty vhodne na dom. palec si pak muzete vyfiltrovat tady: https://vpavucine.wixsite.com/vyber.

      Vymazat