pátek 26. února 2016

Barefoot parky, díl první: Rakousko

V Evropě je barefoot parků nebo barefoot tras odhadem stovka. Tato série článků vypichuje některé z těch, které jsou otevřené veřejnosti. Pokud není uvedeno jinak, vstup na stezku je zdarma.


Hexenwasser


Barefoot cesta v Hexenwasser v Tyrolsku je asi 1,5 dm dlouhá, provází několika stanicemi v horské rekreační oblasti (součástí je i muzeum bot, restaurace, vodní cesta, všude je možný vstup bez bot). Otevřeno od května do do října.

Odkaz na mapu, fotky a videa.




Schrattenberg



5 km dlouhá Stezka bosou nohou vedoucí přes rakousko-českou hranici. Velká část trasy je vhodná pro chůzi bez bot (na této mapě vyznačené zeleně), cesta provází jedenácti stanicemi (překážkové dráhy, muzeum, Kolonáda na Rajstně, lehátka, vyhlídka, Místo smyslů...). Část trasy na české straně náleží do Lednicko-valtického areálu.

Odkaz na mapu, fotogalerie.




Bründlweg

40 metrová cesta štěrkem, pískem a dřevem po lávce přez jezero je součást 10 kilometrové okružní stezky (která se dá projít bez bot) s několika stanicemi a zastávkami.
Odkaz na mapu.






 St. Ulrich im Mühlkreis

Barefoot cesta má 22 stanic s různými povrchy: rašelina, mulčovací kůra, písek, štěrk nebo bahno, měří asi 2 km. Stezka se nachází u hostince Lang, na cestě je několik zastavení k odpočinku.

Odkaz na mapu.





Bad Mitterndorf

1 km dlouhá cesta se 17 stanicemi.
Odkaz na mapu.






1,5 km dlouhou trasu s několika stanicemi projdete zhruba za hodinu.




Odkazy a popisy ostatních parků a cest v Rakousku (včetně těch menších) najdete tady (v němčině).

Žádné komentáře:

Okomentovat