čtvrtek 28. ledna 2016

Když capáčky kloužou

Někdy se kožené capáčky po nějaké době nošení sešlapou a kloužou - jejich podrážku je potřeba opět zdrsnit.

 capáčky v Pavučině

Jak na to: podrážku můžete zdrsnit kartáčem, smirkovým papírem nebo třeba pemzou. Můžete zkusit zdrsnit ji namočením: podrážku namočit a vytřít ručníkem , nebo ji mokrou prokartáčovat.

Také existují gumové protiskluzy, nanáší se přímo na podrážku a vyrábí se v různých barvách, podrážku tak můžete i ozdobit:



2 komentáře:

  1. Dobrý den,
    synovi jsem do školky koupila capáčky Fiorino. Už po necelých 2 týdnech přišla paní učitelka s prosbou, ať mu dáme "normální" přezůvky, že tyhle kloužou. Protože bych mu chtěla dávat barefoot styl a navíc u normálních přezůvek byl vždy problém s jeho vysokým nártem, koupila jsem gumový ABS protiskluz. Jenže už první den mu VŠECHNY tečky a čárky, které jsem namalovala, na koberci opadaly :-( Takže paní učitelka byla ještě "nadšenější", ale hlavně jsem nevyřešila problém s klouzáním. Zdršňovat povrch mi připadá jako zbytečné, jednak bych je asi rychle prodřela když je má jen 2 týdny a kloužou, navíc jsou na nich zespodu našité drsné plošky, ale evidentně to nestačí. Máte nějaké zkušenosti s ABS? Je normální že to na kůži nedrží nebo mám špatnou kvalitu?
    Předem děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho, co jsem vycetla ruzne po diskuzich, jsou lidi z ABS protiskluzu bud naprosto nadseni, ze to drzi jako pribite, nebo uplne zklamani, ze to hned upadlo, nic mezi tim :) Tak nevim, jak jinak to ta skupina cislo 1 lepi, sama jeste vyzkouseno nemam.
      Pokud neprojdou capacky, barefoot prezuvky jste nezkousela? Nebo se do zadnych nevleze pres nart? Vypadaji uplne jako "normalni" backurky: Tikki, Pathik Shoes (spis na uzsi az normalni nohu), nebo nove treba Move na sirsi. Nebo Nanga.

      Vymazat